Huszonhat éves korában váratlanul elhunyt Matija Sarkic, a montenegrói labdarúgó-válogatott és az angol Millwall FC kapusa. A kilencszeres válogatott játékos halálának okát sem klubja, sem a montenegrói szövetség nem közölte. A Vijesti című napilap csak annyit írt, hogy Sarkic rosszul lett, majd budvai lakásában meghalt.

elhunyt Matija Sarkic

Ki volt Matija Sarkic?

Az Angliában született Sarkic a belga RSC Anderlecht utánpótlásában nevelkedett, majd a Wigan, az Aston Villa, a Livingston, a Wolverhampton, a Birmingham, a Shrewsbury, a Millwall és a Stoke City kapuját is védte pályafutása során. A Millwallhoz tavaly augusztusban igazolt.

A montenegrói válogatottban 2019-ben mutatkozott be, és a Vijesti szerint tíz nappal halála előtt lenyűgözte a szurkolókat a Belgium ellen 2-0-ra elveszített barátságos mérkőzésen bemutatott védéseivel.

A fiatal kapus halála mély gyászt okozott a futballközösségben. Klubja és a montenegrói szövetség is mély részvétét fejezte ki a tragikus eset kapcsán. Matija Sarkic emlékét a futballpályákon nyújtott teljesítménye és elkötelezettsége örökre megőrzi a játék szerelmesei számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük